SKREVET: 11.10.2012 / KLOKKEN: 22:55


I morgen skal mamma og venninnene hennes ha kokkekveld og jeg har tatt p meg oppdraget lage dessert til kvelden. Har laget bde rosa macarones med vaniljekrem og panna cotta med bringebrcoulis. (denne oppskriften kommer senere).

Macarones (ca. 200 halvdeler)
240 g Eggehvite (fordelt i to skler)
70 g Sukker
300 g Mandelmel (finmalte mandler)
300 g Melis
300 g Sukker (til sukkerlake)
100 g vann (til sukkerlake)

Pisk halvparten (120 g) av eggehvitene til det skummer.



Tilsett 70 g sukker og pisk til en stiv masse.

Mens eggehvitene piskes, koker du opp vann og sukker til sukkerlaken. Den skal kokes til ca 118c.

Hell sukkerlaken i eggehvitene og pisk i ca. 10 minutter til du kjenner at bollen er kald.

Rr sammen mandelmel, melis og resten av eggehvitene til en tjukk masse.

Hvis du skal ha en spesiell farge p macaronene, tilsett det.

Rr eggehvitblandingen inn i mandelblandingen litt og litt.

Fyll rren p en sprytepose med en rund tipp og spry p et brett. La macaronene st og hvile i minst 50 minutter fr du steker dem. Dette er viktig for at de ikke skal sprekke.

Stek de p 160c i 10-15 minutter midt i ovnen. Ha et ekstra stekebrett under. (hindrer ogs sprekker)




Nr macaronene er ferdig stekte legger du de p en rist til avkjling, mens du lager kremen.

Hvit sjokoladekrem:
200 g Hvit kokesjokolade
230 g Margarin
4 dl Melis
1-2 ss Vanilje extrakt

Smelt sjokoladen over vanndamp. (knekk sjokoladen i biter og legg de i en bolle som du lar st over en kjele med kokende vann. viktig og ikke rre under smeltingen for hindre klumper).

Pisk romtemperert smr, melis og vanilje extrakt til en luftig krem. Tilsett smeltet sjokolade og pisk et par minutter.

Fyll p en sprytepose og klipp hull eller bruk en rund tipp. Sett sammen to og to macaroner med krem i midten.







SKREVET: 08.10.2012 / KLOKKEN: 19:28


Jeg har prvd mange forskjellige oppskrifter p belgiske vafler, men ingen har vrt s god som denne! Spr, crispy og egentlig bare helt perfekt i bde konsistens og smak etter min mening. Here it comes:

Oppskrift til ca. 30 stk.

500 g Mel

4 dl Melk

4 dl Vann

4 Egg

200 g Margarin

300 g Sukker

25 g Trrgjr

1 ss Olje

1 ts Salt

2 ss Vaniljesukker

Rr sammen mel, sukker, gjr, salt, vaniljesukker og egg i en stor bolle. (det er viktig med en stor bolle for at deigen ikke skal heve over)

Tilsett vann og rr videre.

Smelt smret i ca. halvparten av melken. Nr smret er smeltet, tilsett resten av melken. (Blandingen skal vre litt mer lunken)

Hell smrblandingen i rren og miks det godt sammen

Legg et lokk p bollen eller pakk inn med plastfolie og sett den til heving i ca. 40 minutter.

Stek vaflene i belgisk vaffelgjern i 10 minutter og legg de p en rist.

Server med friske br, pisket krem eller bare spis de som de er.









SKREVET: 06.10.2012 / KLOKKEN: 16:26


Fikk av naboen som har vrt i usa! :) Blir godt brukt i de fleste oppskrifter, s veldig greit ha!




SKREVET: 05.10.2012 / KLOKKEN: 15:36


Is and cookie scoop Fondant smoother Cakepops dekoreringstativ







SKREVET: 04.10.2012 / KLOKKEN: 19:35


Siden det snart er halloween tenkte jeg titte litt rundt p nettet og la meg inspirere av temaet. Her er noen bilder jeg fant p weheartit.com:




SKREVET: 03.10.2012 / KLOKKEN: 20:47


Chocolate ChipCookies(ca. 40 stk.)

  • 400 gmel
  • 2ts. natron
  • 1 ts. salt
  • 300g smr
  • 200g sukker
  • 230g brunt sukker
  • 2 store egg (romtemp)
  • 350 gmrk sjokoladeknapper
  • 100 g havregryn
  • 2 ts. Vaniljesukker eller extract

Finn frem alle ingrediensene du trenger. For best resultat br alt vre romtemperert.

Rr sammen smr, sukker, vaniljesukker og brunt sukker



Tilsett egg, ett av gangen

S heller du i mel, salt, natron og havregryn.

Til slutt rrer du inn sjokoladeknappene

Rull deigen i litt hye baller og legg de p et bakebrett. Stek de p 160c i ca. 15 minutter






SKREVET: 02.10.2012 / KLOKKEN: 19:22


Oppskrift til ca. 40 stk.

  • 4 eggehviter
  • 1/2 ts salt
  • 2,5 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ss maisenna
  • 1 ts eddik

Pisk eggehvitene og salt p lav hastighet i 2-3 minutter

Sett opp hastigheten og tilsett sukker litt etter litt. Pisk til en stiv og blank konsistens.

Du kan ogs tilsette konditorfarge for nsket farge. I mitt tilfelle ble det rosa

Fyll en sprytepose og spyt p et bakebrett. Stek mindt i ovnen p 100c i 1 time.

Tiden kan variere litt ettersom hvor store pikekyssene er. Nr de er ferdig stekte, skal konsistensen

minne litt om sukkerspinn. Da er de i mine yne perfekte.










hits